Okresné policajné riaditeľstvo v Prešove vybavia systémom na vyvolávanie stránok

23.02.2005 Celý región

Elektronický systém na vyvolávanie stránok zavedie v tomto polroku Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) SR v Prešove vo svojej budove na Vajanského...
Elektronický systém na vyvolávanie stránok zavedie v tomto polroku Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) SR v Prešove vo svojej budove na Vajanského ulici. Mal by sa tým odstrániť problém dlhých radov čakateľov na vybavenie rôznych záležitostí spadajúcich do agendy polície.

Ako informoval okresný policajný riaditeľ Karol Korpáš, pôjde o pilotný projekt v rámci celej SR. Systém má disponovať softvérom na prihlasovanie sa na vybavovanie občanmi aj prostredníctvom internetu. Priamo v policajnej budove má fungovať podobne ako v niektorých bankových domoch. Znamená to, že občan si zvolí službu, ktorú chce využiť, prístroj mu vydá čakací lístok a na základe neho bude vedieť, kedy môže byť vybavený.
OR PZ SR zriadi tiež na prvom poschodí pracovisko jednotného príjmu žiadostí a výdaja hotových dokladov - cestovné pasy, identifikačné karty a vodičské preukazy.
\"Chystáme aj takú drobnosť pre občanov, ako je voľne prístupný kopírovací stroj, \" dodal Korpáš.
Všetkým týmto aktivitám predchádzala minuloročná rekonštrukcia prízemia budovy. Na jej základe vznikol nový veľký vstupný priestor s tzv. recepčným pultom. Odtiaľ môžu tiež pomôcť imobilným občanom dostať sa bezbariérovým vstupom do budovy. Rekonštrukciou prešli aj sociálne zariadenia.
(jj)
 

Vyberte región